مصاحبه رامین جوادی آهنگساز سریال Game of thrones

رامین جوادی متولد سال ۱۹۷۴ میلادی است. مادر او آلمانی و پدرش ایرانی است. پس از پایان تحصیلات دانشگاهی‌ در رشته‌ی موسیقی در آمریکا، برای آهنگساز معروف موسیقی فیلم هانس زیمر کار کرد. یک سال بعد برای چندین فیلم تنظیمات موفقی انجام داد و در سال ۲۰۱۱ مشغول آهنگسازی موسیقی پروژه‌ی موفق سریال بازی تاج و تخت شد.

کی بود که مطمئن شدی فعالیت در حوزه‌ی آهنگسازی موسیقی فیلم و تلویزیون حوزه‌ی مورد علاقه‌ی تو است؟

رامین جوادی: خیلی کم سن بودم. چهار سالم بود که آهنگسازی را شروع کردم. در آن سن کم صداهایی را که می‌شنیدم با پیانو تقلید می‌کردم. آن زمان بود که پدر و مادرم به این نتیجه رسیدند که شاید بد نباشد در کلاس‌های موسیقی شرکت کنم و آموزش ببینم.
اول با نواختن ارگ شروع کردم. تا سن یازده سالگی ارگ می‌نواختم.

از سن یازده سالگی تا سیزده سالگی موقتا کلا موسیقی را کنار گذاشتم.

سن سیزده سالگی دوباره شروع کردم و این بار به دنبال نوازندگی گیتار رفتم.

بعد از یک سال و نیم نوازندگی گیتار، اشتیاق و انگیزه‌ام نسبت به نوازندگی بیشتر

از قبل شده بود. آن زمان بود که در یک گروه موسیقی راک به عنوان نوازنده فعالیت کردم و آن زمان بود که متوجه شدم که علاقه‌ی اصلی من نوشتن موسیقی بی‌کلام است.
بیشترین تاثیر در این زمینه را از فیلم هفت دلاور (The Magnificent Seven)، فیلم آمریکایی

از ژانر وسترن گرفتم. من طرفدار پروپاقرص فیلم‌های این ژانر هستم. علاوه بر این فیلم، فیلم دیگر مورد علاقه‌ام جنگ ستارگان (Star Wars)، که موسیقی آن را جان ویلیامز (John Williams) تنظیم کرده بود، به من نشان داد که موسیقی روی فیلم چقدر در پشتیبانی از فیلم می‌تواند مهم و تاثیرگذار باشد. پس از دبیرستان به آمریکا مهاجرت کردم و در دانشکده‌ی موسیقی برکلی (Berklee College of Music) در بوستن به تحصیل موسیقی پرداختم.

علاوه بر فیلم، موسیقی متن برای بازی‌های کامپیوتری مثل مدال افتخار (Medal of Honor) و سریال‌های تلویزیون مثل فرار از زندان (Prison Break) نوشتی. از سال ۲۰۱۱ میلادی بود که درگیر پروژه‌ی تنظیم و آهنگسازی موسیقی سریال بازی تاج و تخت، یکی از موفق‌ترین سریال‌های تلویزیونی در سراسر جهان هستی. چطور عضوی از این پروژه شدی؟

این موضوع را مدیون دستیارم هستم. تهیه‌کننده‌ی این سریال نسبت به کار‌های من علاقه داشت. به من یک تلفن شد و یک قرار ترتیب دادیم. قبل از جلسه قسمت‌های فصل اول این سریال برای من ارسال شده بود تا یک بررسی کلی روی سریال داشته باشم. بعد از تماشا فصل اول سریال، نسبت به آن بسیار هیجان‎زده و مشتاق بودم. از همان فصل اول کاملا مشخص بود که سریال پرماجرا، پیچیده و پرطرفداری خواهد بود. پس از آن بود که با تهیه‌کننده‌ی فیلم وارد مذاکره شدم.

داستان سریال تاج و تخت در یک دنیای پر رمز و راز و خیالی در جریان است. این در حالی است که موسیقی متن این سریال در دسته‌ی موسیقی مدرن قرار می‌گیرد و هیچ شباهتی به موسیقی متن مرسوم سریال‌ها و فیلم‌های تخیلی ندارد. هدف از تنظیم موسیقی مدرن برای چنین سریالی چه بوده است؟ آیا این تصمیم اتفاقی بوده است؟

مسلما خیر، ما تصمیم گرفیتم برخلاف حال و هوای قرون وسطایی سریال، موسیقی متن آن را متفاوت تنظیم کنیم. حتی عملا از من خواسته شد که در تنظیم موسیقی سریال از ساز فلوت استفاده نکنم؛ سازی که کاربردش در این ژانر فیلم و سریال بسیار رایج است مثل فیلم ارباب حلقه‌ها (Lord of the Rings). پس باید راجع به این که از چه سازی استفاده کنم تصمیم می‌گرفتم. صدای عمیق ویولون سل به نظر خوب می‌رسید. سریال بازی تاج و تخت سریال تیره‌ای است همین باعث شد که به این نتیجه برسم صدای ویولن سل برای موسیقی متن این سریال مناسب است.

سریال بازی تاج و تخت سریال بی‌نظیر، چندمنظوره، با شخصیت‌های متعدد، داستان‌های مهیج و غیرقابل پیشبینی است که برای تلویزیون ساخته شده است. موسیقی متن این سریال را چطور نوشتی؟

این دقیقا اولین سوالی بود که تهیه‌کننده‌ی سریال از من پرسید. از آنجا که تعداد کارکترها، داستان‌ها و شخصیت‌ها در این سریال زیاد و پیچیده است دشوار است تا برای موسیقی متن سریال به نتیجه رسید. همین موضوع باعث شد که تصمیم بگیریم برای پلات‌ها و خانواده‌های مختلف این سریال جداگانه موسیقی متن بسازیم.
به این ترتیب که وقتی شخصیتی از سریال در داستان حضور پر رنگی ندارد یک موسیقی در پس زمینه برای آن کاراکتر در نظر گرفته شده است. اما به محض اینکه شروع به نقش آفرینی می‌کند، دیده می‌شود و روند داستان را تغییر می‌دهد، من هم به عنوان آهنگساز شروع به توسعه‌ی موسیقی متن مربوط به آن کاراکتر می‌کنم. به این ترتیب موسیقی متن سریال در جریان داستان پیشرفت می‌کند.

در صحنه‌هایی از سریال از فصل اول مثل عشق در چشمان (Love in the Eyes) کاربرد موسیقی قومی به چشم می‌خورد، آیا برای نوشتن این موسیقی از اصالت ایرانی خود هم الهام گرفتی؟

بله و معتقدم موسیقی قومی که در تنظیم موسیقی سریال استفاده کردم، نظر تهیه‌کننده‌گان سریال را به خود جلب کرد. آن‌ها به دنبال یک موسیقی جهانی بودند. من از سازهایی مثل ساز بادی دودوک، از اصیل‌ترین سازهای ارمنیان که صدای متفاوتی نسبت به فلوت دارد و تایکو طبل ژاپنی‌ها در موسیقی متن سریال استفاده کردم. به عنوان یک نوازنده‌ی گیتار اغلب قادر به نواختن هر نوع سازی با سیم هستم و همیشه مشتاق امتحان‌کردن چیزهای جدیدم.

مصاحبه رامین جوادی آهنگساز سریال Game of thrones

موسیقی ,سریال ,فیلم ,متن ,یک ,تنظیم ,موسیقی متن ,بود که ,این سریال ,تاج و ,به این ,تنظیم موسیقی سریال ,جوادی آهنگساز سریال ,رامین جوادی آهنگساز ,مصاحبه رامین جوادی
مشخصات
آخرین جستجو ها